Goudsbloemen

Goudsbloem

Goudsbloem

Goudsbloemen zijn prachtige oranje bloemen van wel 7 cm in doorsnede. Ze zijn prachtig om te zien en vooral niet moeilijk om te zaaien! Ze houden van zon en bloeien van juni tot september.

Je kan goudsbloemen zaaien in de border of in een grote bloempot voor op het balkon of in de vensterbank. Goudsbloem bloeit enthousiast door en zal ook veel nieuwe zaden afzetten om opnieuw uit te zaaien.

Je kan goudsbloemenzaden bestellen in de webshop. Wij kunnen ook goudsbloemenzaden verpakken in bedankjes voor bruiloften of voor medewerkers.

Zaaien van goudsbloemen

Het zaaien van goudsbloemen is simpel: je strooit de zaden uit in de tuin op een stukje geschoffelde grond. Dit kan je doen in maart – april als je dat jaar nog bloemen wilt. Als je goudsbloemen in de zomer of herfst zaait gaan ze volgend jaar bloeien.
Kies een plekje uit waar veel zon komt. Goudsbloemen groeien op bijna alle soorten grond, behalve als het echt heel nat is. Zorg dus dat ze niet in een plek gezaaid worden waar wel eens een plas water blijft staan.

Verzorging

Goudsbloemen hebben geen verzorging nodig na het zaaien. De bloemen ontwikkelen zelf weer zaadjes als ze uitgebloeit zijn. Die kan je verzamelen om ergens anders weer uit te zaaien, of je kan ze laten zitten zodat ze zich rond de planten verder uitzaaien. Je kan dus elk jaar nieuwe goudsbloemen krijgen van één Happy Seeds zakje.

Feitjes

Nederlandse naam Goudsbloem
Latijnse naam Calendula officinalis
Kleur Oranje
Hoogte 30 tot 50 cm
Bloeiperiode Juni tot september
Lichtwensen Zonnig
Grondwensen Alles geschikt, niet te nat
Zaaiplaats In de tuin of in een grote bloembak

In onze webshop kan je goudsbloemen zaden bestellen.