Kiemgroenten, klaar om geoogst te worden!
Kiemgroenten, klaar om geoogst te worden!

Tuinkers, mosterdkers en alfalfa. Lekker, biologisch en zelfgekweekt in je eigen vensterbank! De heerlijke toevoegingen op broodjes en salades, maar dan onbespoten en heel makkelijk zelf vers gekweekt in je eigen huis. Kiemgroentes zijn een makkelijke manier om altijd te beschikken over verse en gezonde groentes.

Er zijn veel soorten heerlijke kiemgroenten. Je kent ze vast wel van een lekkere lunch buiten de deur: tuinkers, witte mosterdkers, alfalfa (luzerne), taugé, brassica en preispruiten. Ze worden gebruikt in allerlei salades en gerechten, zowel als belangrijk onderdeel van bijzondere gerechten als voor het geven van die extra smaak aan een pistoletje met kaas en tomaat.

Wij hebben de lekkerste en makkelijkste soorten kiemgroenten voor je uitgezocht: Alfalfa en zwarte mosterdkers. Hoe je die kan kweken kan je hier lezen: Alfalfa en mosterdkers. In de webshop kan je zelf een zakje zaadjes bestellen.

Wat heb je nodig om kiemgroenten te kweken?

Zo oogst je kiemgroenten makkelijk
Zo oogst je kiemgroenten makkelijk

Om zelf kiemgroenten te weken heb je alleen een vensterbank bij het raam nodig, een bakje en een ondergrond die vocht vasthoudt. Je hoeft geen kant-en-klare set te hebben om het zelf te kweken omdat je het eenvoudig zelf kunt maken. Als je wilt kan je wel een kweekset kopen of online bestellen. Voor kiemgroente kweken heb je alleen de zaadjes nodig zodat je met eigen materialen kan beginnen met je eigen heerlijke mini-tuintje. Hoe je dat precies kan doen, kan je hier lezen.

Recepten waarin kiemgroenten worden gebruikt, zijn te lezen op de pagina over de desbetreffende kiemgroente. Dus als je kijkt hoe je alfalfa kan laten kiemen, kan je meteen lezen in wat voor recepten je het zou kunnen gebruiken!

Kiemplanten in onze webshop

Bij Happy Seeds kan je zaden van de volgende kiemplanten kopen: