Paarse ridderspoor
Paarse ridderspoor

Ridderspoor is een prachtige plant die met heel veel dieppaarse bloemetjes bloeit. De planten hebben weinig zorg nodig en worden relatief hoog. Geweldig dus om een tuintje mee te vullen! Langs een muur, in de border of op een wild stukje tuin is het een ideale plant. Ridderspoor doet het ook uitstekend in een bloemenveldje met nog meer weidebloemen.

Ridderspoor mag niet gegeten worden door mensen of dieren omdat het giftig is bij opname.

Er zijn meerdere kleurvarianten van ridderspoor, waaronder paars, blauw, roze en fuchsia. Bij Happy Seeds kan je een mix van de paarse en blauwe variant bestellen.

Zaaien een verzorging van ridderspoor

Ridderspoor, paars en blauw
Ridderspoor, paars en blauw

Ridderspoor zaaien is eenvoudig. Je kan het doen in de een stukje opgespitte grond van je tuin, of op een veldje waar al gras op groeit. De zaden kunnen gezaaid worden vanaf maart. Kies een zonnige plek voor het zaaien van ridderspoor.

Strooi de zaadjes uit over de grond, zorg dat je maar heel weinig zaadjes ineens zaait want (bijna) elk zaadje wordt een prachtige bloeiende plant!

De verzorging van ridderspoor na het zaaien is ook simpel. Als je ze in de tuin geplant hebt hoef je niet veel meer te doen dan wat onkruid rond de jonge planten te verwijderen, mocht dat groeien.

Feitjes over ridderspoor

Nederlandse naam Ridderspoor
Latijnse naam Delphinium
Kleur Diep paars
Hoogte 90 tot 120 cm
Bloeiperiode Juni tot september
Lichtwensen Zonnig
Grondwensen Alles geschikt, liefst humusrijk
Zaaiplaats Border of veldje

Ridderspoor is te koop in de webwinkel. Bekijk ook andere zaden in onze webshop.

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 14 reviews.